+40 723 334 689
interactprojects.org@gmail.com
Proiect-biodiversitate-urbana

Site: biodiveristateurbana.ro

Scopul proiectului: Crearea unei platforme online informative pentru a sensibiliza elevii de gimnaziu cu privire la importanța biodiversității locale și a contribui la educația lor în domeniul biologiei.

Obiectivele proiectului:

  • Dezvoltarea unei platforme online care să ofere informații cuprinzătoare despre biodiversitatea locală, precum și despre ecosistemele și speciile locale.
  • Crearea unui material didactic atractiv, care să includă imagini, fotografii și videoclipuri, pentru a ajuta elevii să înțeleagă mai bine conceptele și să dezvolte interesul lor pentru biodiversitatea locală.
  • Asigurarea unei interacțiuni ușoare și intuitive cu platforma, pentru ca elevii să poată accesa informația într-un mod eficient și plăcut.
  • Facilitarea comunicării între elevi și specialiștii în biodiversitate locală, prin intermediul platformei, pentru a promova discuțiile și întrebările legate de biodiversitate.
  • Realizarea de proiecte și activități practice care să implice elevii în explorarea biodiversității locale, cum ar fi identificarea și observarea speciilor din mediul lor înconjurător.

Metodologia de implementare:

  1. Identificarea resurselor locale pentru dezvoltarea de informații despre biodiversitate.
  2. Crearea de conținut educativ, care să acopere subiecte precum definirea biodiversității, importanța acesteia și amenințările la adresa biodiversității locale.
  3. Dezvoltarea de materiale didactice atractive, care să includă fotografii, videoclipuri și animații, pentru a sprijini înțelegerea elevilor.
  4. Testarea platformei în școli și colectarea de feedback pentru a identifica și îmbunătăți posibilele probleme.
  5. Implicarea specialiștilor locali în dezvoltarea și actualizarea conținutului platformei, prin intermediul colaborării și discuțiilor cu elevii.

Modalitatea de evaluare:

Proiectul este evaluat prin intermediul feedback-ului primit de la elevi și profesori, prin monitorizarea numărului de vizitatori și prin analiza calității și eficienței informației oferite pe platformă. Această evaluare ajuta la identificarea și prevenirea posibilelor probleme și ajută la adaptarea la nevoile specifice ale elevilor.